Club Brugge

Het nieuwe Club Brugge stadion

Meer over dit project

Tijdslijn stadiondossier

Meer over het project
1975

Bouw huidige stadion

Het Jan Breydelstadion, tot 1998 het Olympiastadion, werd in gebruik genomen in 1975 en is dus al 45 jaar oud.

11 jan 2007

Het officiële startschot!

Het officiële startschot van ‘het Brugse stadiondossier’ werd gegeven op een persmoment op 11 Januari 2007. Toen kondigde Club Brugge aan dat ze een nieuw stadionproject ambieerden.

JAN 2007 - DEC 2018

Verschillende voorstellen

Het zou de start zijn van een lang en enerverend parcours. De voorbije jaren passeerden 3 verschillende locaties en 3 stadionvoorstellen voor Club Brugge.

DEC 2018

Dossier Blankenbergse Steenweg

Het laatste voorstel was om een nieuw stadion voor Club Brugge te realiseren op de site Blankenbergse Steenweg.

De onzekerheid over de goedkeuring om daar een Club Brugge-stadion te realiseren is echter veel te groot en kan nog jaren aanslepen.

Jan 2019

Start nieuwe legislatuur

Bij start nieuwe legislatuur waren er duidelijke ambities van het stadsbestuur om het stadiondossier vooruit te helpen.

Eerste helft 2019

Veel gesprekken

In eerste jaarhelft van 2019: veel gesprekken met alle betrokken partijen in de hoop om het dossier te deblokkeren. Samen wordt er proactief gezocht naar een ‘haalbaar’ en aanvaardbaar alternatief voor de site Blankenbergse Steenweg.

Najaar 2019

Maar 1 realistische optie

Tijdens overleg tussen Club Brugge & Stad Brugge komt naar voor dat de Club, gelet op de nieuwe inzichten voor de mogelijkheden op de Olympiasite, er de absolute voorkeur aan geeft om een nieuw stadion te realiseren op de Olympiasite.

9 jan 2020

Club Brugge krijgt de kans

Overleg Club Brugge & de stad Brugge waarbij Club duidelijk standpunt maakt dat zij absoluut wensen op de Olympiasite een nieuw stadion voor 40.000 toeschouwers te realiseren. Na overweging van alle elementen krijgt Club van de stad de kans om dit stadionproject te realiseren.

10 jan 2020

De eerste principiële afspraken

De eerste principiële afspraken werden, als startbasis, vertaald in een collegenota die in een bijzondere zitting van het college van burgemeester en schepenen goedgekeurd werd in zitting van 10 januari 2020.

4 maart 2020

Eerste buurtinfomoment

Buurtbewoners krijgen van Club Brugge een toelichting over de stand van zaken en de manier waarop het project zal worden aangepakt.

22 april 2020

Wedstrijd ontwerp nieuw stadion

Eind deze maand dienen verschillende architecten en bouwconsortia hun ontwerp in voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De teams bestaan uit nationale en internationale designers, aannemers en studiebureaus. Nadat we de ontwerpdossiers hebben ontvangen, zal elke kandidaat van de designwedstrijd zijn ontwerp toelichten aan ons intern team, dat we aanvullen met experts, onder meer inzake mobiliteit en leefomgeving.