FAQ

Een nieuw stadion wil ook zeggen, een heleboel (nieuwe) vragen. Wij geven jullie graag al een antwoord op de meest gestelde vragen. In de loop van het traject zal deze FAQ verder uitgebreid worden. Nu al een dringende vraag? Contacteer ons!

Algemeen

 • De site is reeds 44 jaar gericht op recreatie met bijhorend verkeer.
 • Het aantal wedstrijddagen zal halveren na het vertrek van Cercle. De stadionactiviteiten laten zich dus slechts voelen op maximaal 30 dagen per jaar. Dat is 8% van de tijd.
 • Club wil zelf ook geen overlast voor zijn bezoekers. Het heeft dus zelf ook belang bij een vlotte mobiliteit.
 • De verhoging van de stadioncapaciteit is slechts 1/3 ten opzichte van de huidige capaciteit%. De gevolgen hiervan zijn goed beheersbaar.
 • Club mikt op een bredere doelgroep voor het nieuwe stadion (meer families, gezinnen, vrouwen & kinderen).
 • Meer, betere en groene parkings met minstens 3000 plaatsen.
 • Moderne & slimme technologie voor vlotte verkeersdoorstroming. Bv beloning voor chauffeurs die via de Club app de aanbevolen route volgen.
 • Performante samenwerking met openbaar vervoer.
 • Collectief busvervoer voor supporters uit binnenland + voldoende busparking.
 • Grotere spreiding vertrek/aankomst door uitbreiding fanactiviteiten.

Door gebruik te maken van nieuwe technieken en architectuur zullen deze historische problemen op een moderne en technologische manier worden opgelost.

De akoestiek in het nieuw stadion is een belangrijk aandachtspunt in het ontwerp van het nieuwe stadion om zo het lawaai in het stadion te houden.

De lichten gaan zich louter richten op het veld en worden ingewerkt in het stadion, waardoor de lichtbundels in het stadion blijven.

De oefenvelden rondom het stadion verdwijnen waardoor er ook op niet-wedstrijddagen geen licht- of geluidsoverlast meer zal zijn.

Het stadion komt op de best mogelijke plaats op de Olympiasite. Het is op dit moment nog niet bepaald waar dat exact zal zijn.

De uiteindelijke beslissing zal rekening houden met:

 • De buren
 • Toegang voor veiligheidsdiensten
 • Stabiliteit van de ondergrond, het grondwater en het huidige stadion.

Alle mogelijkheden worden in kaart gebracht en we gaan enkel voor de beste oplossing.

Heel wat supporters, voornamelijk gezinnen en families, geraken nu niet in het stadion vanwege de beperkte capaciteit en groot aantal abonnees. Deze (nieuwe) doelgroep moet de kans krijgen om profvoetbal van dichtbij te beleven en hun helden in actie te zien. De tijd van stereotiepe (mannelijke) voetbalsupporters is voorbij. Iedereen moet zich welkom voelen!

Er komt een aangepaste beleving, op maat van elke doelgroep. Zo kan elke supporter genieten van de magische voetbalmomenten.

Het nieuwe stadion krijgt een zuivere focus op voetbal. Geen winkelcentrum of concerten dus.

Er zal enkel plaats zijn voor eigen activiteiten die de voetbalbeleving versterken: Clubshop, Club Museum, eigen horecafaciliteiten, ... .

Absoluut!

We begrijpen dat de heel wat buurtbewoners nare herinneringen hebben overgehouden aan het toegangsverbod tijdens Euro 2000. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. De toegang voor genodigden wordt voorzien in het mobiliteitsplan.

Een vraag of een suggestie?

Een leuk idee voor het nieuwe stadion? Of een prangende vraag? Contacteer ons en wij komen zo snel mogelijk bij jou terug!

Contacteer ons