Wedstrijd ontwerp nieuw stadion
  • 22 april 2020

Wedstrijd ontwerp nieuw stadion

Eind deze maand dienen verschillende architecten en bouwconsortia hun ontwerp in voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De teams bestaan uit nationale en internationale designers, aannemers en studiebureaus. Ze kregen van Club verschillende voorwaarden en vereisten mee om tot een stadion te komen dat past in de omgeving van Sint-Andries, voorzien is van de meest moderne technieken om de hinder voor de omgeving sterk te reduceren, en de garantie biedt op een optimale voetbalbeleving voor onze verschillende doelgroepen. Een ontwerp dus met veel aandacht voor de omgeving en het unieke Club Brugge-gevoel.

Nadat we de ontwerpdossiers hebben ontvangen, zal elke kandidaat van de designwedstrijd zijn ontwerp toelichten aan ons intern team, dat we aanvullen met experts, onder meer inzake mobiliteit en leefomgeving. Vervolgens weerhouden we een aantal ontwerpteams om hun voorstel verder uit te werken in functie van alle geldende kwaliteitsnormen en het voorziene budget.

De eerste plannen en visualisaties zullen ons dus in de komende maanden bereiken, van zodra het finale ontwerpteam gekozen is. Het nieuwe stadion is een investering van Club Brugge en wordt door Club zelf gefinancierd. De eerste plannen en foto’s zullen dan ook éérst hier verschijnen. stadion.clubbrugge.be blijft dus de plek waar je de correcte informatie en de juiste beelden ontdekt. Wij zijn alvast even benieuwd als jullie!